Sponsor Alfred Molenkamp met de ijsmeesters.
Sponsor Alfred Molenkamp met de ijsmeesters. (Foto: Bob Awick )

Ondernemer redt schaatsen voor schooljeugd; hij legt verschil bij

LAREN - Het schoolschaatsen in Laren is door de Larense ondernemer Alfred Molenkamp - de nieuwe eigenaar van Hofstee Schoenen - gered. Hij schiet als sponsor te hulp.

Het schoolschaatsen leek eventjes van de baan te zijn. Winter Village Laren rekent per leerling 2 euro. Lange tijd betaalde Jumbo Laren hier 0,50 cent aan mee zodat de scholen per leerling 1,50 euro moesten betalen. Nu de supermarkt als sponsor is gestopt, ging het tarief dus naar 2 euro. Dat werd de schooldirecties te gortig en ze haakten af. Toen Molenkamp daar lucht van kreeg, tackelde hij snel dit probleem. Hij gaat het verschil bijleggen, zodat basisschoolkinderen gewoon de ijsbaan op de Brink kunnen bezoeken.

Waarom heeft Molenkamp, vader van twee kinderen van 6 en 8 jaar, in de buidel getast? "Het is een stukje nostalgie en dat moet je in ere houden. Daarnaast is het goed dat kinderen bewegen. Bovendien is het leuk en sociaal en zijn ze lekker in de buitenlucht." Deze spontane actie van Hofstee Schoenen wordt gewaardeerd. "Een moeder van de Binckhorst vertelde dat ze het fantastisch vindt dat wij dit zo fijn hebben opgepakt. Leuk toch!"
Meer berichten