Foto: Bob Awick

Cafébaas Patrick Lommers is trots op handelen van personeel tijdens geweldsdelict

LAREN - Cafébaas Patrick Lommers is super trots op het handelen van zijn medewerkers, die gisteravond werden geconfronteerd met een heftige vecht- en schietpartij bij 't Bonte Paard. Toch gaat het goed met het personeel, laat Lommers weten.

Een barman werd in het gezicht geslagen, een agent trok zijn dienstpistool - en verwondde daarmee een verdachte -, een agent raakte gewond en er vonden twee arrestaties plaats. 

Lommers was op het moment van het geweldsdelict niet aanwezig in het café aan de Naarderstraat. Toen hij arriveerde, was het meest heftige gedeelte al achter de rug. Hij vertelt dat zijn personeel kort voor het incident al door de medewerkers van de ijsbaan was gewaarschuwd voor een groepje van vier personen - drie mannen en een vrouw - die stomdronken naar het café liepen. "Onze mensen hebben hen - totaal onbekenden voor ons - direct drank geweigerd. Toen één van de mannen had geplast, eiste hij binnen toch drank. Dat werd geweigerd door de barman, die toen in het gezicht geslagen werd." De amokmaker werd naar buiten gewerkt, waarna ook de twee andere mannen - mogelijk de zoons - van de man door vaste klanten naar het achterterras werden gebracht. Kort daarna kwam de politie ter plaatse. "En de agenten werkten als een rode lap op een stier."

Lommers heeft een dergelijke escalatie - gelukkig - nog nooit eerder meegemaakt. Wel krijgt het kroegpersoneel gedurende de zes weken dat de ijsbaan er is regelmatig met (zwaar) beschonken bezoekers te maken. "Ze komen helemaal dronken onze kant op", zegt Lommers. "Vaak drinken ze al vanaf 13.00/14.00 uur. Daarom hebben we op vrijdag en zaterdag al bewaking, maar vanaf heden ook op donderdag en zondag." Lommers zegt vandaag nog Rutger (van Uden, red.) van Winter Village Laren te spreken. "Dit is voor hem ook niet leuk, maar de ijsbaan zo midden in het leuke dorp Laren heeft wel een aantrekkingskracht."

Raadsleden en inwoners van Laren vragen zich af waarom een kinderattractie als de ijsbaan over een horecavergunning moet beschikken.

Meer berichten