Clemens vertelt binnenkort zijn verhaal.
Clemens vertelt binnenkort zijn verhaal. Foto: KNRM

KNRM lanceert een serie verhalen van haar bemanning

Algemeen

BLARICUM - Het KNRM-reddingstation Blaricum telt dertig vrijwillige bemanningsleden. Vanaf 31 januari vertellen zij hun verhaal in een serie korte clips op Facebook om anderen te inspireren óók bemanningslid te worden.

Hoewel het geen zee betreft is reddingstation Blaricum wel een van de drukste reddingstations van het land. "Niet iedereen is bekend met het werk van de KNRM en de gevaren van de Randmeren waar de reddingboot uit Blaricum actief is", vertelt woordvoerder Ralf van Vegten. "Vanaf de Stichtse Brug vaart de reddingboot Blaricum-1 meer dan zeventig keer per jaar uit om watersporters in nood te assisteren in het gebied tussen Nijkerk en Amsterdam. De reddingboot wordt bemand door vrijwillige bemanningsleden die samen zorgen dat de reddingboot 24 uur per dag het hele jaar door binnen tien minuten kan varen."

Grote stress

De bemanning is vaak bescheiden over de rol die zij speelt in de levens van de mensen die ze te hulp schiet. Van Vegten: "Zelfs een pechgeval op het water kan leiden tot grote stress en problemen bij opvarenden. Maar ook het meest vreselijke, een verdrinking, komt met regelmaat voor. In een serie op de Facebookpagina (facebook.com/KNRM.Bla/) van het KNRM-station leggen de bemanningsleden wekelijks uit waarom zij bemanningslid zijn, wat ze ervoor doen, laten en wat ze meemaken.

Woon en werk je in Blaricum of omgeving? Meld je aan als bemanningslid via station@blaricum.knrm.nl.

Uit de krant