Laarder Frits Spits houdt een lezing in zijn eigen dorp.
Laarder Frits Spits houdt een lezing in zijn eigen dorp. Foto: Stijn Ghijsen
afgelast

Lezing door 'De Avondspits'-man

Algemeen

LAREN - Frits Spits, de presentator van 'De Avondspits', komt woensdag 18 maart (20.00 uur) op uitnodiging van De Larense Boekhandel naar de Johanneskerk aan de Naarderstraat 5 in Laren. Hij leest onder meer voor uit zijn boek Alles lijkt zoals het was dat hij schreef na het overlijden van zijn vrouw Greetje.

De bevlogen radiomaker en televisiepresentator had altijd al oor voor de teksten en de taal in liedjes, maar tegenwoordig begint hij ze meer en meer te koppelen aan gebeurtenissen en herinneringen uit zijn leven. Deze gewaarwording bracht hem er mede toe om het boek Alles lijkt zoals het was te schrijven over die herinneringen en de muziek die daarbij een rol spelen.

Liefdevolle ode

Alles lijkt zoals het was is een ontroerende, nostalgische en liefdevolle ode aan muziek, het leven en de liefde. Het zijn de meest recente Nederlandstalige liedjes van onder anderen Yentl en De Boer, Diggy Dex, Spinvis en Anouk die Spits de weg wijzen naar die herinneringen.

Gevoelige snaar

Het boek van de Laarder raakt ook een gevoelige snaar bij zijn lezers. Tijdens de ontmoeting in de Johanneskerk vertelt hij de verhalen, zoals alleen hij dat kan. De verhalen uit het boek, maar ook de aanloop naar de verschijning van het boek toe en de overweldigende reacties die hij mocht ontvangen na verschijnen.

Kaarten à 10 euro - inclusief pauzedrankje - zijn verkrijgbaar bij De Larense Boekhandel aan de Naarderstraat 9 in Laren. De zaal is vanaf 19.30 uur geopend.

Uit de krant