De anders zo drukke kustweg is ook leeg.
De anders zo drukke kustweg is ook leeg. Foto: Marianne Kromme

Overwintervakantie van Larense Marianne Kromme eindigt in huisarrest

Algemeen

LAREN - De overwintervakantie van Marianne Kromme uit Laren, die samen met haar vriend Peter en hun hond twee maanden vertoeft in Benalmádena, tussen Málaga en Marbella in Spanje, eindigt eerder en heel anders dan ze had verwacht. In heel Spanje is sinds zaterdag vanwege het COVID-19-virus de noodtoestand afgekondigd. Iedereen heeft sinds maandag huisarrest.

Zondag mocht het stel nog even naar buiten, maar sinds maandag is alles gesloten. "Stranden, zwembaden, winkels, markten en horeca alles is dicht. Op de stranden hangen rode vlaggen en het is zelfs verboden deze te betreden. Ook volop lege terrassen. Bij de apotheek mag je niets aanraken, het personeel draagt handschoenen en mondkapjes en artikelen zoals handgel, handschoenen en mondkapjes, zijn uitverkocht. De wereld ziet er hier zó raar uit. Bijna angstaanjagend nu het hier overal zo leeg en stil is."

Spanje huilt

Spanje huilt ook nog eens, want: "Het weer is ook aan het omslaan, en sinds lange tijd regent het hier nu zelfs." De Larense vindt het heel vervelend dat haar vakantie zo eindigt: "We hebben hier een heerlijke tijd gehad met bijna uitsluitend mooi weer. Iedere dag was er zon. Mooie plekjes ontdekt en heerlijk gegeten." Voorlopig is het gelukt om de tickets van 2 april - de oorspronkelijke datum van terugkeer - om te zetten naar donderdag aanstaande. Kromme: "Als je kan bewijzen dat je gaat vliegen, mag je naar het vliegveld rijden. Nu hopen dat de vliegvelden open blijven en we terug naar Nederland kunnen komen. Maar in het slechtste scenario is er altijd nog onze vakantiewoning die verder niet verhuurd is."

De Spaanse stranden zijn verboden gebied.
Ook in Spanje is de horeca gesloten, en zijn de terrassen leeg.

Uit de krant