Afbeelding
Bron: RIVM
update

Ook coronapatiënt in Eemnes

Algemeen

EEMNES - In Eemnes is ook een persoon positief getest op corona. In de BEL-gemeenten is alleen in Laren nog niemand besmet. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

"Helaas, het bericht waarvan je wist dat het zou komen. Een boodschap waarvan je weet dat deze komt, maar op het moment dat het zover is, is het toch een heel naar bericht. Schrikken dat het virus nu zo dichtbij is. Maar vooral ook een diagnose die voor de persoon in kwestie een periode van grote onzekerheid en angst met zich meebrengt. We leven met deze persoon mee en wensen de betrokkene beterschap", aldus burgemeester Roland van Benthem.

"Het maakt ook duidelijk dat we er alles aan moeten doen om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Ik vraag dan ook aan alle inwoners om de landelijke maatregelen op te volgen. Ga hier heel serieus mee om! Alleen dan kunnen we het virus zo goed mogelijk bestrijden. Ik heb contact met de GGD over de situatie en heb vertrouwen in de aanpak van de verschillende betrokken partijen."

In Nederland zijn nu 2.051 mensen besmet, en 58 mensen zijn inmiddels overleden. Het RIVM toont op de website een kaart, waarop het aantal patiënten per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD Gemeentelijke Gezondheidsdiensten en gemeenten, staan vermeld.

Inwoners met vragen kunnen bellen met de GGD regio Utrecht 030-6305400 of met het landelijke nummer 0800-1351. Of kijk bij de veelgestelde vragen op de site van het RIVM of GGD.

Uit de krant