Foto: © Bob Awick

Inbraak in Singer Laren

LAREN - Onverlaten hebben vannacht rond kwart over drie ingebroken in Singer Laren aan de Oude Drift. De dieven zijn door de entree van de museumwinkel naar binnengekomen.Na het inbraakalarm zijn agenten direct naar het museum gegaan. Daar en in de naaste omgeving troffen zij de dader(s) niet meer aan. Inmiddels een raamzetter bezig om het glas te vervangen.

De recherche houdt ook momenteel een (buurt)onderzoek. Wie iets verdachts heeft gezien, wordt gevraagd dit te melden via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem). Vanmiddag om drie uur is er een persconferentie. "Eerder doen we in het kader van het politieonderzoek geen mededelingen", meldt een woordvoerster van Singer Laren.

"Wij hebben niks gehoord", zegt een omwonende. Deze persoon schrok vanmorgen behoorlijk toen de politie aan de deur stond. Deze liet niet veel los over de inbraak. "Maar het staat als en paal boven water dat er spullen gestolen zijn." Bij de omwonenden bestaat het vermoeden dat de daders via de Hein Keverweg zijn ontsnapt. "Daar staat nu ook een politieauto."

Tijdens de inbraak werd een glazen deur vernield om binnen te kunnen komen. Na het inbraakalarm zijn agenten direct naar het museum gegaan. Daar en in de naaste omgeving troffen zij de dader(s) niet meer aan.

Er is een rechercheonderzoek gestart dat onderzoekt wie het gedaan heeft/hebben en waar het schilderij nu is. In dat onderzoek werken diverse expertises samen, zoals forensische onderzoekers, tactische recherche, kunstroofexperts van de landelijke recherche en de politie in het basisteam. Er worden o.a. camerabeelden gezocht, veiliggesteld en geanalyseerd. Er worden getuigen bevraagd en buurtonderzoek gedaan.

Meer berichten