Afbeelding
Partnerbijdrage

Ondernemers helpen ondernemers

Algemeen

Nu haast iedereen thuis werkt en zelfstandigen en mkb-ondernemers het steeds zwaarder krijgen, zien steeds meer bijzondere initiatieven het licht. Er komen steeds meer nieuwe acties en oplossingen voorbij van andere ondernemers die thuiswerkers en zelfstandigen kunnen helpen met producten of diensten. Van een tafelscherm voor meer privacy tot een platform voor hulpvragen: dit zijn de opvallendste initiatieven.

Opvouwbaar geluidsscherm voor thuis

EASY Noise Control heeft een opvouwbaar geluidsscherm voor de thuiswerkplek ontwikkelt. Het bedrijf is leverancier van akoestische oplossingen voor bedrijven en particulieren en kwam op het idee voor het makkelijk verplaatsbare geluidsscherm nu ook de eigen medewerkers momenteel grotendeels thuiswerken. Door het tafelscherm neer te zetten creëren thuiswerkers in een handomdraai een thuiswerkplek met minder afleiding, voor een hogere productiviteit en meer concentratie. Het scherm is gemaakt van akoestisch materiaal van hoge persing. Na gebruik wordt het scherm klein opgevouwen tot een pakketje dat gemakkelijk weggelegd kan worden. Ook voor de schoolgaande kinderen zijn er schermen beschikbaar in de vorm van een kasteel. Zo kan het hele gezin naast elkaar werken aan de keukentafel, zonder elkaar te storen.

NLtegenCorona

NLtegenCorona is een platform van twee Eindhovense ondernemers. Het doel is om hulpvragende mensen te koppelen aan personen die hulp kunnen bieden. Op de website kunnen mensen door middel van een invulformulier aangeven welke hulp ze vragen of bieden. Deze gegevens worden vervolgens aan elkaar gekoppeld, zoals bijvoorbeeld een eenzame oudere die graag een kaartje wilt ontvangen of iemand die hulp nodig heeft bij de boodschappen. Zorgcentra mogen in ieder geval tot 6 april niet meer bezocht worden, maar er is genoeg dat er nog wel gedaan kan worden voor de ouderen. Ook Vivium Zorggroep heeft al een aantal mooie initiatieven lopen.

Opdrachten voor ondernemers

Voor ondernemers die door de coronacrisis minder of geen inkomsten hebben, zijn er ook verschillende initiatieven. Zo is er voor creatieve ondernemers het platform #CREATENOW opgericht. Met behulp van het platform kunnen creatieve ondernemers op afstand samenwerken aan specifieke opdrachten. Projectmanagement en het zoeken naar opdrachten wordt overgelaten aan het platform, dat een initiatief is van de Amsterdamse brand studio Marketing Schmarketing. Een ander nieuw platform is 'Pay what you can', gericht op professionele cameramensen en filmmakers. Deze personen kunnen via het platform ingeschakeld worden voor bijvoorbeeld het opnemen en monteren van een gave video. Het platform helpt mensen die video willen gebruiken om elkaar te bereiken dit voor weinig geld te laten opnemen en monteren, terwijl het cameramensen aan wat extra opdrachten helpt. Huur, eten en de energieleverancier: de kosten lopen gewoon door, ook met minder werk. Met deze initiatieven kunnen ondernemers hopelijk het hoofd boven water houden tot er weer betere tijden aanbreken.

Uit de krant