Vanmorgen kon de verjaardag van Betsy Ligter-Kaarsgaren toch nog een beetje gevierd worden.
Vanmorgen kon de verjaardag van Betsy Ligter-Kaarsgaren toch nog een beetje gevierd worden. Foto: Esther Lam-Ligter

Bloemen, bonbons en borrel voor 92-jarige Bets Ligter-Kaarsgaren

Mensen corona

LAREN - Bets Ligter-Kaarsgaren is vandaag 92 jaar geworden. Een verjaardag die de familie van de kranige dame in Johanneshove niet zomaar voorbij wilde laten gaan.

"Daarom hadden we contact opgenomen met de verpleging. We wilden met een spandoek buiten staan en haar zo dan met de familie verrassen", vertelt dochter Esther.

Binnentuin
"Tot onze verrassing, mocht ze ook wel naar buiten, als wij maar afstand hielden." Daarom kreeg de jarige job vandaag visite in de met dranghekken afgezette binnentuin van Johanneshove.

Ze werd bedolven onder de cadeau's. "Bloemen, bonbons en een borrel, want daar houdt onze moeder nog steeds wel van."

Genoot
De 92-jarige Bets genoot van het gezelschap, dat bestond uit vier dochters van Bets, kleinkinderen met aanhang en achterkleinkinderen. "We zijn een half uur gebleven."

"Het was anders dan anders, maar evengoed speciaal", zegt Esther. "Het is niet leuk dat het zo moet en wij zijn ook bezorgd dat wij haar aansteken of dat ze ziek wordt."

Veel meegemaakt
"Mijn moeder is al sinds haar 47ste weduwe en heeft al veel meegemaakt in haar leven. Ze is wel gewend om eenzaam te zijn, ze vindt het erger voor ons."

"Ze is nu 92 jaar en een sterke vrouw, maar je weet niet hoe lang iemand het op deze leeftijd nog volhoudt. Daarom was het een mooie manier om zo toch haar verjaardag te kunnen vieren."

Uit de krant