Paul de Leeuw en Simone Kleinsma verzorgden een verrassingsoptreden bij de Torenhof in Blaricum.
Paul de Leeuw en Simone Kleinsma verzorgden een verrassingsoptreden bij de Torenhof in Blaricum. Foto: © Bob Awick
Koningsdag/foto's

Verrassingsoptreden Paul de Leeuw en Simone Kleinsma bij Torenhof;Vrienden spelen Wilhelmus op Vida-bordes

Algemeen

BEL - Koningsdag - dit jaar Woningsdag - is begonnen. Om 10.00 uur was in heel Nederland het Wilhelmus te horen.

Ook in Laren. Op het bordes van restaurant Vida speelden de vrienden Clemens Roest en Jan-Peter Hofstee op de accordeon het befaamde Nederlandse volkslied. Ad Visser, die in het appartement woont, filmde het tafereeltje.

Tekst gaat verder onder het filmpje.


"Het is een eigen initiatief", vertelt Roest. "Aansluitend hebben we ook nog in de binnentuin van Johanneshove gespeeld. Voor de bewoners en het zorgpersoneel. Om hen een hart onder de riem te steken."

Op 't Paadje was het - weliswaar op afstand - gezellig. Op initiatief van vier bewoners werden voor de buurt tompoucen ingeslagen. "Gewapend met bordje, vorkje en je eigen kop koffie konden we allemaal op gepaste afstand je tompouce halen. Het was super georganiseerd", laat Irmy Vos weten.
Kinderspelen waren er ook; op het Mauvezand in Laren.

Blaricum

Paul de Leeuw en Simone Kleinsma gaven vanmiddag een verrassingsoptreden voor de bewoners van Vivium Torenhof. Het optreden bij Torenhof was één van de vijftig mini-optredens voor kwetsbare ouderentijdens Koningsdag, geïnitieerd door Ali B in samenwerking met de Oranje Bond en MusicConnect.site. Het Koningshuis heeft de optredens via Koningsdagthuis.nl vanuit PaleisHuis ten Bosch online gevolgd.

“Voor zowel bewoners als medewerkers is dit een geweldige opsteker. Het zijn moeilijke tijden, maar een optreden als dit maakt veel goed. Het was een feest van herkenning, met mooie en passende liedjes. Er werd meegezongen, met vlaggen gezwaaid en hier en daar ook een traanweggepinkt”, aldus Netty Kramers, manager Torenhof. Na afloop van het optreden brachten bewoners, medewerkers en burgemeester Joan de Zwart-Bloch gezamenlijk een toost uit op de koning.

Initiatiefnemers Music Connects Jorieke Exler en Leontine Mourits: "Wij wilden met onze expertises in deze tijd een bijdrage leveren aan de kwetsbaren in Nederland. Dit initiatief is in vijf weken tijd uitgerold van een kleine actie tot een succesvol concept waarbij al honderden artiesten hebben opgetreden bij zorginstellingen door heel Nederland. Erg mooi dat op Koningsdag dit initiatief onder de aandacht wordt gebracht. Het is zo bijzonder om de blijdschap te zien bij demensen. Dat blijft elke keer opnieuw raken. Wij hopen Music Connects als blijvend initiatief ook na de coronapandemie voort te zetten."

Eemnes

En in Eemnes verzorgde Leon Lutterman op zijn oprit een heuse aubade. De tompoucenactie van Pax Kinderhulp was zeer geslaagd. Ton Rigter: "Bijna alle ruim tweeduizend tompouces zijn op koningsdag vóór 10.00 uur afgeleverd. Iedereen was zeer enthousiast en velen doneerden zelfs zogenaamde bezorgkosten voor het goede doel." De spontane actie heeft voor de Armeense kinderen het mooie bedrag van bijna 1.600 euro opgebracht. "Boven verwachting."

Heeft u actuele Koningsdagfoto's? Mail ze ons: redactie@laardercourant.nl

Afbeelding
Ad Visser filmt het optreden.
De initiatiefnemers van de tompoucen-actie op 't Paadje.
Proosten op de koning op de Engweg in Laren.
Toch nog kinderspelen. Op het Mauvezand in Laren.
Eemnesser aubade door Leon Lutterman.
Jan-Peter Hofstee en Clemens Roest.
De tompoucen werden in Eemnes op afstand geleverd.

Uit de krant