Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Voorlopig geen blokkade voor bouwplan Laarderweg

Algemeen

LAREN De Raad van State heeft woensdag geweigerd om het bestemmingsplan voor de bouw van 14 dure appartementen aan de Laarderweg 70 in Eemnes te schorsen. Het gaat om een voorlopig oordeel. De Raad zal binnen een half jaar het plan opnieuw beoordelen. Maar het is voor de Raad nu al duidelijk dat het plan dan waarschijnlijk zal overleven.

Een omwonende stapte onlangs naar de Raad met het verzoek om het plan te schorsen, zodat het voorlopig niet kan worden uitgevoerd. Ze ziet, samen met andere omwonenden, weinig heil in het plan. 

Hoger
Het appartementengebouw wordt hoger en komt dichter bij haar woning te staan dan het huidige autobedrijf op deze plek. Dat betekent aantasting van haar privacy door inkijk vanuit de appartementen. Het complex past volgens haar niet op deze plek en er zou geen behoefte zijn aan deze dure appartementen met een verkoopprijs van vier tot zeven ton.

Valt wel mee
Maar de Raad oordeelt dat de aantasting van haar privacy wel meevalt. En de Raad is er ook van overtuigd dat er behoefte is aan deze appartementen op niet al te grote afstand van het centrum van Eemnes.
Intussen hebben zich veel gegadigden gemeld bij ontwikkelaar Van der Wardt voor de appartementen, ook al is er nog geen enkele verkocht. Op andere plekken in Eemnes kunnen deze appartementen niet worden gebouwd, constateert de Raad. Met het plan wordt bovendien leegstand op deze locatie opgeheven. Het huidige autobedrijf staat al enige tijd grotendeels leeg.

Uit de krant