Mevrouw Van der Kolk ontvangt een lintje.
Mevrouw Van der Kolk ontvangt een lintje. Foto: BEL Combinatie

Uitreiking vier Koninklijke Onderscheidingen in Eemnes

Mensen

EEMNES - Vier inwoners uit Eemnes kregen op vrijdag 2 juli een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt van burgemeester Roland van Benthem. Hiermee zijn de inwoners benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Door de coronamaatregelen kon er een uitgebreide ceremonie plaatsvinden in het Huis van Eemnes. 

Van Benthem startte met een speech, waarna dorpsdichter Anne Roozenboom een gedicht voordroeg. Na afloop was er een toost met oranjebitter. 

De gedecoreerden - Janny Frantsen, Willy Schat, Ruud Ham en Marianne van der Kolk - waren op 26 april al op een feestelijke manier op de hoogte gesteld van de Koninklijke Onderscheiding. Op diezelfde dag ontving een echtpaar uit Eemnes een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Nanning Mol, aangezien het paar veel werkzaamheden verricht in Laren. 

Mevrouw Janny Frantsen werd benoemd voor haar bijzondere verdiensten in de maatschappij. Zij is al bijna veertig jaar actief als vrijwilligster op diverse vlakken. Mevrouw Willy Schat-Smit kreeg de onderscheiding door haar vele vrijwilligerswerk dat ze verricht voor de tennisvereniging, het ziekenhuis, het Comité Eemnesser Koeien Trofee en de bridgeclub. Meneer Ruud Ham werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn langdurige bijzondere inzet voor de kerk en maatschappij. Zijn werk is de afgelopen jaren beeldbepalend geweest voor diverse organisaties in Eemnes. Gedecoreerde Mevrouw Marianne van der Kolk is sinds 1976 actief als vrijwilligster. Zo jureerde ze ruim twintig jaar maandelijks diverse wedstrijdonderdelen bij de Hippische Sportfederatie. 


Mevrouw Frantsen tijdens haar toespraak.

Meneer Ham tijdens de toost. 

Burgemeester Van Benthem speldt het lintje op bij mevrouw Schat-Smit.

Foto’s: BEL Combinatie

Uit de krant