Afbeelding
Foto: Bob Awick

BEL-gemeenten samen tegen eenzaamheid

Mensen

BEL - Speciaal voor de Week tegen Eenzaamheid - 30 september tot en met 7 oktober - hebben de BEL-gemeenten ansichtkaarten laten maken om inwoners aan te sporen met elkaar in gesprek te gaan.

De kaarten zijn bedoeld om iemand uit te nodigen voor een kopje koffie, een wandeling of iets anders. “Een klein gebaar maakt een groot verschil!”, aldus de BEL-gemeenten. De kaarten zijn te verkrijgen bij publieke locaties zoals het gemeentehuis en wijkcentra.

Daarnaast zijn tijdens de Week tegen Eenzaamheid verschillende activiteiten georganiseerd in de BEL-gemeenten, zoals het vriendschapscafé in de bibliotheek Eemnes, een koffieochtend in het Brinkhuis Laren en het sociaal wijkteam dat in Blaricum in gesprek gaat met inwoners over het thema. In deze week staan ontmoeting en verbinding centraal. 

Naast de activiteiten rondom de Week tegen Eenzaamheid, worden er het hele jaar door allerlei activiteiten in de BEL-gemeenten georganiseerd zodat mensen elkaar kunnen ontmoeten. Ook iets doen? Kijk op de website www.eentegeneenzaamheid.nl voor meer informatie.

Uit de krant