Een schilderij van Agnes van den Brandeler
Een schilderij van Agnes van den Brandeler Foto: Agnes van den Brandeler Stichting

Expositie van Agnes van den Brandeler in Laren

Algemeen

LAREN - De Agnes van den Brandeler Stichting opent op zondag 24 oktober om 15.30 uur een expositie met schilderijen van Agnes van den Brandeler. De expositie vindt plaats in het Galeriecafé en in de Anna Stibbezaal van het Rosa Spier Huis.

Agnes van den Brandeler liep weg van haar familie toen er veel weerstand ontstond over dat zij schilderes wilde worden. Ze verbleef in het buitenland en begon in 1947 definitief met schilderijen maken van het Haagse dagblad Het Vaderland. Dit was het begin van haar veelbelovende carrière. 

Expressionisme, impressionisme en constructivisme zijn maar een paar van de velen stijlen die zij gebruikt. Haar werk gaat meestal over reizen, omdat zij erg veel heeft gereisd in haar jaren. Van landschappen in Griekenland en Italië tot het Gelderse rivierenlandschap en de Achterhoek, dit allemaal wisselt ze af in verschillende stijlen.

Een coronatoegangsbewijs en registratie vooraf is verplicht. Vanaf 24 oktober is de expositie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Uit de krant