Ondertekening van het convenant
Ondertekening van het convenant Foto: Gemeente Eemnes

Gemeente Eemnes tekent convenant met stichting Goede Buren

Algemeen

EEMNES -  Wethouder Wilma de Boer-Leijsma tekende vorige week in het Taalcafé van het Huis van Eemnes een convenant met Gerard Beentjes van Stichting Goede Buren Eemnes. 

In het convenant staan afspraken over begeleiding van statushouders, vluchtelingen en andere inwoners die de Nederlandse taal (nog) niet machtig zijn.

Activiteiten
De stichting organiseert al veel activiteiten, zoals het Taalcafé Eemnes, culturele ontmoetingen en een buddyproject. Goede Buren werkt ook samen met het Steuncomité in Eemnes dat zich inzet voor hulp aan Oekraïense vluchtelingen.

Stichting Goede Buren koppelt mensen die vanuit het buitenland in Eemnes zijn komen wonen aan, door de stichting aangewezen, buddy’s. Buddy’s zijn inwoners van Eemnes die zich als vrijwilliger voor het buddyproject hebben opgegeven.

Buddy’s
Gerard Beentjes, voorzitter Goede Buren: “Buddy’s bieden vooral ondersteuning bij praktische zaken, zoals het wegwijs maken binnen Eemnes, maar zij helpen ook bij het oefenen met de Nederlandse taal. Zo zien we ook dat een buddy vaak mee gaat naar gesprekken, bijvoorbeeld met de gemeente.”

Wethouder Wilma de Boer-Leijsma: “De gemeente vindt deze ondersteuning heel waardevol. In het convenant staat onder andere dat een buddy bij gesprekken met de gemeentemedewerkers aanwezig kan zijn.”

!
Afbeelding
Eemjazz weer te bewoneren in de Johanneskerk Cultureel 17 aug, 17:15
Afbeelding
Sluis Blaricummermeent moet beperkt schutten door droogte Natuur en Milieu 17 aug, 12:23
Afbeelding
Openbare laadpaal in de BEL-gemeenten vaak dichtbij Natuur en Milieu 16 aug, 17:25
Afbeelding
Jazz Festival terug in Laren Cultureel 16 aug, 12:12
Afbeelding
Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag Algemeen 15 aug, 13:48
Afbeelding
Feestelijk borrel voor Larense vrijwilligers Buurt & wijk 15 aug, 07:56
Afbeelding
Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’ Cultureel 14 aug, 15:56

Uit de krant