Afbeelding

Eemnessers van het gas af

Algemeen

EEMNES - Van het aardgas af, waarom en hoe moet dat? Energie en de energietransitie zijn ‘hot news’ op het moment. Energiecoach Peter Drenth van EemnesEnergie bespreekt welke mogelijkheden er zijn om minder aardgas te gebruiken tijdens de themaochtend in Bibliotheek Eemnes.  

De gas- en energieprijzen stijgen de pan uit en Nederland is al snel afhankelijk van landen die sommige misschien liever niet sponsoren. Daarnaast zijn veel huishoudens geneigd om het gebruik van fossiele brandstoffen te minderen, in verband met de stikstofuitstoot en de opwarming van de aarde. 

Gasloze toekomst
De Rijksoverheid is van plan om heel Nederland over te laten stappen op duurzame energie, en in 2050 moet dat plan rond zijn: dan kan er niet meer gekookt op gas worden gestookt op aardgas. Dan kan dit alleen nog met duurzame installaties.

Themaochtend
Deze onderwerpen behandeld energiecoach Peter Drenth allemaal tijdens de themaochtend op 6 oktober. Ook vertelt hij welke mogelijkheden er zijn om naar een warmtevoorziening zonder aardgas over te stappen en wat daarvoor nodig is. Daarbij worden de subsidiemogelijkheden niet vergeten.

Praktische informatie
Toegang van de themaochtend is gratis. Deze ochtend vindt plaats op donderdag 6 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Eemnes.

Uit de krant