Dorpsdichter Gerard Wortel schreef het eerste dictee.
Dorpsdichter Gerard Wortel schreef het eerste dictee.

Eerste Eemnesser Dictee op komst

Algemeen

EEMNES - De Bibliotheek Eemnes organiseert tijdens de eerste inloopochtend van het nieuwe seizoen op donderdag 3 september om 10.00 uur het eerste Eemnesser Dictee. Aanmelden van tevoren is niet nodig.

Het dictee is geschreven door Gerard Wortel, dorpsdichter van Eemnes en taalvirtuoos pur sang. Wie Gerard kent, weet dat gerekend kan worden op een mix van complexe taalvondsten met een behoorlijke dosis humor.

Gecontroleerd
Zowel het dictee als de spellinglijst is nauwlettend gecontroleerd door taaladviseur Alice van Kalsbeek. Tijdens het nakijken van het dictee, onder het toeziend oog van een jury, zal Gerard een aantal van zijn dorpsgedichten voordragen en bezingen.

De jury zal bestaan uit onder meer Liesbeth Lemckert (voorzitter Historische Kring), Niels Rood (wethouder Eemnes) en Guido Bas (directeur Mariaschool). Het dictee zal worden gepresenteerd door Henk van Hees.

Twee winnaars
Deelname is kosteloos en er zullen twee winnaars zijn. Voor de beste deelnemer is de prijs een viergangenmenu voor 2 personen bij restaurant De Haven van Eemnes. De andere prijs is een exemplaar van de nog te verschijnen gedichtenbundel + cd 'Heimwee naar Eemnes' van dorpsdichter Wortel.

Uit de krant