Een quiz met vragen over onder andere de Sint Jansprocessie.
Een quiz met vragen over onder andere de Sint Jansprocessie.

Grote Sint Jans Dorpsquiz

Cultureel

LAREN - Wie weet het meeste over de Sint Janstraditie in Laren? Daar gaat het om bij de Grote Sint Jans-dorpsquiz die vandaag maandag 13 juni in het Brinkhuis wordt gehouden: 's middags om 14.00 uur voor de ouderen en 's avonds om 20.00 uur voor degenen die overdag niet kunnen. Meedoen kan nog steeds.

De quiz is gemaakt door de oud-wethouder van Cultuur Leo Janssen. Een quiz vol met oude en nieuwe foto- en (historische) filmfragmenten. Binnenkort wordt het feest van Sint Jan, de patroon van Laren, gevierd. Dit jaar is de Sint Jansprocessie op 26 juni, de zondag het dichtst tegen 24 juni, de naamdag van Sint Jan de Doper.

Broederschap
De reden waarom hij de quiz heeft bedacht is omdat hij vorig jaar als 'Sint Jan-kenner' werd uitgenodigd door de Broederschap van Sint Jan, de organisatoren van de processie, om voor hen een lezing te houden over dit belangrijkste feest van Laren.

Maar, dacht hij, de leden van de Broederschap van Sint Jan weten toch eigenlijk alles al! Dus draaide Leo Janssen het om en bedacht een quiz om erachter te komen wat de Broederschap zelf zoal weet.

Opgeven
Wie deel wil nemen of de quiz bij wil wonen kan zich opgeven bij JHospers@versawelzijn.nl of reserveren@hartvanlaren.nl Kosten: 5 euro inclusief een kopje koffie of thee in de pauze.

Uit de krant