Met nat graveren wordt zonder schade en messcherp de tekst erin gezet.
Met nat graveren wordt zonder schade en messcherp de tekst erin gezet.
Achter de schermen

Damen Graveert: 'Van sportprijzen tot geschenken'

Bedrijven

BLARICUM - Wie hier in de regio een beker heeft met daarop een gegraveerd plaatje, heeft waarschijnlijk een product van Damen Graveert in zijn handen gehad.

Het bedrijf zit sinds mei dit jaar aan de Binnendelta 15C in de Blaricummermeent, maar bestaat al ruim 25 jaar. Eigenaren Mariska en Jan Damen vertellen in dit laatste verhaal in de zomerserie 'Achter de schermen bij...' over hun bedrijf.

Sportprijzen
"We zijn ruim 25 jaar geleden begonnen op de Beemsterboerstraat in Huizen als Victory Sportprijzen. Sportprijzen en graveren hoort bij elkaar. Vroeger ging dat nog met de hand en moest je voor elke prijs de letters erin schuiven. Heel bewerkelijk", vertelt Mariska.

Zij en haar man Jan studeerden beiden toen nog en het was een idee van haar vader. "We konden zo onze stage overslaan en zijn begonnen." Het bedrijf ging met zijn tijd mee en toen de graveermachines hun intrede deden, schaften ze er meteen een aan.

Makkelijker
"Je kon er alleen plaatjes mee graveren, maar het scheelde wel veel tijd", zegt Jan. Toen de computer zijn intrede deed, werd het nog een stuk makkelijker.

Mariska: "Er kwamen ook steeds meer mensen die zelf met spullen kwamen om te graveren. Daardoor ontstond het idee voor een webshop waar we zelf kwalitatief goede producten konden verkopen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant