De nieuwe voorzitter Bas Holshuijsen samen met penningmeester Jos Joosen voor de Lindenhoeve met de Larense vlag.
De nieuwe voorzitter Bas Holshuijsen samen met penningmeester Jos Joosen voor de Lindenhoeve met de Larense vlag. Foto: Koosje de Beer

Historische Kring Laren zoekt samenwerking op

Cultureel

LAREN - "Samen met de Historische Kringen in Blaricum en Eemnes maken we een fietsroute langs de mooiste plekjes in 't Gooi", vertelt Bas Holshuijsen, de nieuwe voorzitter van de Historische Kring Laren, enthousiast.

''Ook staat er een nieuwe tentoonstelling over de Erfgooiers op de rol." Penningmeester Jos Joosen knikt instemmend. "Met Bas als voorzitter hebben we meer plannen dan ooit, maar om die tot een succes te maken, zijn nieuwe vrijwilligers erg welkom", vult hij aan.

Te klein
Holshuijsen is opgegroeid in Laren, maar verruilde het dorp na de middelbare school voor Amsterdam. Drie jaar geleden kwam hij mét gezin weer terug. "Als puber vond ik Laren eigenlijk te klein, maar ouder, wijzer en met een kind ga je daar toch anders over denken", lacht hij.

"Laren blijkt dan zo gek nog niet. Ik wilde meer weten over de geschiedenis van het dorp en besloot lid te worden van de Historische Kring Laren. Tot vorig jaar gold mijn betrokkenheid vooral het onderhoud van de tuin en algemene bestuurszaken. Het verzoek van het bestuur eind vorig jaar om Antoinetty van den Brink op te volgen, kwam voor mij echt onverwachts."

Ideale opvolger
Voor Joosen, die al negen jaar meeloopt als bestuurslid, was de verrassing minder groot. "We wisten dat Antoinetty er na acht jaar mee wilde stoppen. Als bestuur waren we het er snel over eens dat Bas een ideale opvolger zou zijn", verklapt hij.

''We zochten iemand die graag nieuwe dingen oppakt en daar heeft deze Laarder geen moeite mee." Hoewel Holshuijsen zelf spreekt van een 'overgangsjaar' heeft hij als voorzitter genoeg ideeën.

Fietsroute
"Het onderwerp van de Open Monumentendagen is 'Boeren, burgers en buitenlui'. Het leek ons leuk om samen met de Historische Kringen in Blaricum en Eemnes in dit thema een fietsroute uit te zetten", vervolgt hij geanimeerd. "We hebben contact gezocht met beide verenigingen en we gaan dit doen. Verder doet de Kring natuurlijk mee met de INmarkt."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant