V.l.n.r.: Thomas, Kiki, Elbert en Cornel.
V.l.n.r.: Thomas, Kiki, Elbert en Cornel. (Foto: Bob Awick)

Vertrekkend burgemeester Elbert Roest: 'Voor mijn gevoel is mijn klus in Laren afgerond'

LAREN - Nog een paar weken en dan vertrekt Elbert Roest naar de gemeente Bloemendaal. Na vijftien jaar burgemeester van Laren lonkt er een nieuw avontuur.

"Voor mijn gevoel is mijn klus in Laren afgerond. Dus toen ik de advertentie zag, dacht ik: dit is wat ik wil! Precies hetzelfde gevoel als ik had bij Laren destijds. De eerste liefde was Laren en dit voelt als een bekroning. Fier ga ik erin."

Loslaten

"Het was nu of nooit", zegt hij later in het gesprek. "Maar ik ga iets loslaten waarvan ik enorm ben gaan houden. En je weet niet wat ervoor terugkomt. Dat kan alle kanten op gaan; dat is avontuur. Hartstikke leuk, maar ik wist wel wat ik had." Zijn echtgenote Kiki de Jong moest even wennen aan het idee. "Zij is mijn grote liefde en staat achter mij. Zij vindt het goed dat we nu een stap maken. De twee jongens zijn de deur uit, dus het is logisch."

Verrast

Roest heeft iedereen met zijn vertrek verrast. "Zelfs mijn college wist het niet." Alhoewel. Anderhalf jaar geleden - tijdens een bezoek van de commissaris van de Koning - heeft Roest gezegd: "Als Singer klaar dan zit mijn klus erop." Dat hij bewust zijn mond over zijn sollicitatie heeft gehouden, verklaart hij als volgt: "Als je mensen vertelt dat je aan het solliciteren bent, is dat in het politiek-bestuurlijke vak onverstandig. Op het moment dat ze weten dat je weg bent, verlies je een stuk van je positie. Dat is een wet en die heb ik niet willen tarten."

Arhi-procedure

In zijn keuze om van baan te verwisselen, speelde voor Roest ook mee: blijft Laren voortbestaan? Want dat is in de Arhi-procedure een onzekerheid. "Stel dat de gemeente over een paar jaar zou ophouden te bestaan, dan ben ik 65 en heb ik geen kans meer om door te solliciteren voor een volle baan. Het was nu of nooit."

Lees verder in de digitale editie


Reageer als eerste
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail