Jaap en Aaltje van Zweden bekijken het 'Papageno', gemaakt door Kees Verkade.
Jaap en Aaltje van Zweden bekijken het 'Papageno', gemaakt door Kees Verkade. (Foto: Tim Blanksma)

Kunstexpositie Kees Verkade officieel geopend met onthulling kunstwerk 'Papageno'

LAREN - De kunstexpositie Papageno van Kees Verkade in het Papageno Huis in Laren officieel geopend middels een feestelijke vernissage. Speciaal voor deze expositie en Stichting Papageno, heeft Kees Verkade een kunstwerk gecreëerd.

De titel van het onthulde kunstwerk is, net als de naam van Stichting Papageno, een verwijzing naar het personage Papageno uit de opera 'Die Zauberflöte' van Wolfgang Amadeus Mozart. Dit personage diende dan ook als inspiratie voor het nieuwe werk van Kees Verkade.

Het beeldje Papageno is gedurende de expositie in het Papageno Huis te bewonderen zijn naast een selectie van Verkade's bronzen beelden, kleurrijke goaches en zeefdrukken. De expositie is voor publiek geopend en gratis op afspraak te bezoeken in het weekend van 30 september en 1 oktober, tussen 11.00 en 17.00 uur. Rekening houdend met de bewoners van het Papageno Huis en het exclusieve karakter van de expositie, vraagt de organisatie geïnteresseerden zich voor een bezoek in het open weekend aan te melden middels een e-mail naar peter@creativeart.company.

Alle tentoongestelde werken zijn te koop. Een deel van de verkoopopbrengst van de expositie wordt door Verkade gedoneerd aan het Papageno Huis.


reageer als eerste
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail