Ineke Hilhorst en Leo Janssen.
Ineke Hilhorst en Leo Janssen. (Foto: Eigen foto)

Boekje ter herinnering aan monument Joodse kinderen

LAREN - De Stichting Monument voor de Joodse Kinderen heeft een boekje uitgegeven ter herinnering aan de onthulling van het monument voor de Joodse kinderen aan het Reitsemaplantsoen, bij scholengemeenschap Laar & Berg en het Sint Janskerkhof aan de rand van het dorp.

De initiatiefnemers voor het monument, Ineke Hilhorst en oud-wethouder van Cultuur Leo Janssen, die samen met Mariëtte Nieuwboer en de gemeente Laren de plechtigheid op 20 april van dit jaar organiseerden, wilden het zeer bijzondere project dat in minder dan een jaar tot stand kwam, vastleggen.

Leo Janssen: "Het is heel bijzonder dat ook dit boekje door Berry Slok is vormgegeven en in dezelfde sfeer en in hetzelfde formaat zoals hij dat heeft gedaan voor 'De slag om de Berg-Stichting'. Er staan veel foto's in en het geeft achtergrondinformatie over hoe het monument tot stand is gekomen. Het vertelt over de kunstenaar Lon Pennock, het benefietdiner in College De Brink en geeft samenvattingen weer van de toespraken en gedichten. Het geeft goed weer wat voor een bijzonder initiatief het is geweest en hoe het dorp het heeft omarmd."

Het naslagwerkje kost 9,95 euro en is verkrijgbaar bij de Larense Boekhandel.


reageer als eerste
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail