Sijts en Annie zijn al 65 jaar gelukkig samen.
Sijts en Annie zijn al 65 jaar gelukkig samen. Foto: Bob Awick

Briljanten huwelijksfeest voor Annie en Sijts uit Eemnes

Mensen

EEMNES - Het getal 3 is hun geluksgetal, want ze zijn niet alleen op 3-3-1953 getrouwd, maar kregen ook nog eens drie kinderen. Ik ben op bezoek bij het echtpaar Annie Mol-Sievers en Sijts Mol aan de Veldweg. Hij is een echte Eemnesser, zij een geboren Hilversumse, maar in Laren opgegroeid. Samen wonen ze sinds hun huwelijk in Eemnes. Zaterdag zijn ze maar liefst 65 jaar getrouwd. Briljant!

door Jacqueline Roest

Sijts en Annie zijn in de echt verbonden in het raadhuis aan de Wakkerendijk. De afgestudeerd coupeuse had haar gekleurde trouwjurk eigenhandig gemaakt. "Nee, ik ben niet in het wit getrouwd." Annie had gekozen voor een turkooiskleurig ensemble. "Een lange rok met een jasje, waarin een gouden glinstering was verwerkt. Het paste perfect bij het donkere pak van Sijts." Een bij haar schoonouders op zolder gevonden kroontje met sluier paste daar goed bij. Haar bruidsboeket was gemaakt van fresia's met de knoppen van hyacinten. "Na mijn trouwen heb ik de rok korter gemaakt en nog vaak gedragen", lacht de handige Annie (87).

Goud

"Het was liefde op het eerste gezicht", zegt Sijts (89). Hij is nog steeds dol op zijn Annie, die hij in zijn tienerjaren heeft leren kennen ("ze is mijn gouden vrouwtje"). Na de ellendige oorlogsjaren scheen de zon weer in het leven van de twee tortelduifjes. Bij het ophalen van de herinneringen stralen hun ogen.

Sportief

Heel Eemnes kent het koppel als 'Sijts en moeder Mol'. De vader van drie, opa van vijf en overgrootvader van drie, verdiende de kost als timmerman, en later als uitvoerder. Ook was hij als nieuwbouwopzichter in dienst bij de gemeente Huizen. "Hij heeft de gehele Oostermeent zien bouwen", merkt Annie op. Mevrouw Mol bleef thuis voor de kinderen en zorgde er met haar naaikunsten voor dat haar drietal er altijd pico bello uitzag, bekleedde de wiegjes en naaide de trouwjurken voor haar dochters." Sportief zijn de twee ook altijd geweest. Annie was betrokken bij de oprichting van handbalvereniging SV Laren en Sijts bij voetbalclub SV Eemnes. Hij heeft er mooie herinneringen aan. Hij beleefde ook een voetbalcarrière bij Zuidvogels in Huizen. "Dat was een mooie tijd." Tegenwoordig zijn ze zelf niet meer actief sport aan het beoefenen, maar ze volgen wel alles op televisie.
De gezondheid van het echtpaar is goed, al wordt Sijts wel een beetje vergeetachtig. "Maar Erica (de assistente van dokter Van Dorst in Laren, red.) houdt ons zó goed in de gaten." De 87-jarige Annie doet nog steeds boodschapjes. "Altijd op de fiets." Ze is in voor een praatje en heeft altijd een luisterend oor. "Door het stellen van een simpele vraag hoor je interessante verhalen. Daar geniet ik van."

Uit de krant