Jan de Zeeuw, lijsttrekker DorpsBelang Eemnes.
Jan de Zeeuw, lijsttrekker DorpsBelang Eemnes. Foto: Eigen foto

Jan de Zeeuw: 'Geen VINEX-locatie van Hilversum of Amersfoort'

Politiek

EEMNES - 'Eemnes is uniek en daar moeten we voor vechten', zegt de politieke nieuwkomer Jan de Zeeuw. Hij is lijsttrekker van DorpsBelang.

"Met lede ogen zie ik dat het unieke van Eemnes - kleinschaligheid, het dorpse karakter en landschappelijke waarden - in toenemende mate door een aantal politieke partijen wordt bedreigd, waarbij draagvlak onder de bevolking eerder wordt gemeden dan wordt gezocht." DorpsBelang is voor rustige groei in de woningmarkt. Dit betekent dertig huizen per jaar tot 2028. Een versnelde bouw (van 50 tot zelfs 100 huizen per jaar) om als groeigemeente van de regio Amersfoort te fungeren, is tegen het zere been. "Geen VINEX-locatie van Hilversum of Amersfoort."
De Zeeuw wil de overheid vragen om de Eempolder aan Unesco als werelderfgoed voor te dragen. Geen zonnevelden in de polder! "We zijn voor de landelijke duurzaamheidsdoelstellingen en voor zonnepanelen maar dan wel op particuliere huizen, bedrijfspanden, boerderijen en gemeentegebouwen."
Het Huis van Eemnes is volgens De Zeeuw geldverspilling en hij wil de huidige Hilt uitbreiden, renoveren en verduurzamen.

Uit de krant