Het moet een beetje zoals Art Laren worden, maar dan wel veilig op 1,5 meter.
Het moet een beetje zoals Art Laren worden, maar dan wel veilig op 1,5 meter. (Foto: Carin van den Berg)

Drie maanden Summervillage Laren?

  Bedrijven

LAREN - Drie maanden, van juni tot september, Summervillage op de Brink, terrassen in de openbare ruimte bij het Kruidvat, Sytske en Plein 1945. Dat is het idee van de 'denktank' van Bijzonder Laren (BL), zodat met name de horeca zich uit deze coronacrisis kan vechten.

Voorzitter Leen van der Pols noemt het een 'baanbrekend initiatief'. "Het wordt hoog tijd dat we hier een breder debat over gaan voeren." Het idee wordt voorgelegd aan de leden.

Goot terras
Met een Summervillage of een Horecampus op de Brink - de naam staat niet vast - wordt op de Brink een groot - deels overdekt - terras gecreëerd. Het model van Art Laren zou hierbij uitgangspunt kunnen zijn.

"We willen de publieke ruimte hiervoor inzetten", vertelt BL-lid Roel Willems. Horecagelegenheden die niet of nauwelijks over een terras beschikken, zouden hier gebruik van kunnen maken. Idee is om het bestelproces zo veilig mogelijk te maken, en contactmomenten te beperken. Dit kan met een bestel-app.

Showroom
Andere winkeliers, maatschappelijke organisaties en kunstenaars zouden een tent kunnen inrichten als een soort showroom. Natuurlijk mag het geen groots gebeuren worden. De anderhalve-meter-samenleving is heel goed uit te voeren.

"Bovendien is buiten de kans op besmetting kleiner dan binnen." De toegang kan via de zijde van de poffertjeskraam en kan op die manier gereguleerd worden. D66 schaart zich achter dit idee en diende gisteravond hiertoe een motie in.

Meer berichten