De ondertekening met links wethouder Theo Reijn.
De ondertekening met links wethouder Theo Reijn. Foto: Gemeente Eemnes

Bedrijventerrein de Bramenberg samen met ondernemers verbeteren

Bedrijven

EEMNES - De gemeente wil samen met ondernemers van de Bramenberg het bedrijventerrein in Eemnes verbeteren. Hiervoor gaan ze samenwerken met stichting CLOK.

Onlangs ondertekenden Herman Timmermans, voorzitter stichting CLOK en wethouder Theo Reijn hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.

Ondernemerscollectief
De gemeente had al in 2021 op verzoek van ondernemers extra parkeerplaatsen aangelegd langs de Bramenberg en de Vlierberg. Maar er is meer nodig om het bedrijventerrein toekomstbestendig te maken.

De Bramenberg heeft nu geen sterke ondernemersvereniging die samen met de gemeente ambities kan waarmaken. Daarom heeft de gemeente stichting CLOK gevraagd om de ondernemers te ondersteunen om tot een stevig ondernemerscollectief te komen.

Toekomstbestendig
Wethouder Theo Reijn: ¨Een sterke ondernemersvereniging is van belang om de Bramenberg toekomstbestendig te maken. Stichting CLOK helpt met hun kennis en ervaring ondernemers om zich beter te organiseren.”

“Zo kunnen ondernemers gezamenlijk duidelijk maken welke verbeteringen zij met elkaar willen oppakken. Voor zowel de ondernemers, de eigenaren van de bedrijfspanden als de gemeente biedt dit kansen om de ambities ook waar te maken.¨

Eerste stap
De eerste stap is het ophalen van wensen en ideeën van de ondernemers, zoals:  wat vinden zíj belangrijk voor hun bedrijventerrein? Waar zien zij kansen, uitdagingen of knelpunten?

Stichting CLOK maakt hiervoor een enquête die zij de komende weken gaan afnemen onder de ondernemers. Vervolgens begeleidt CLOK de acties die nodig zijn om tot een werkplan te komen die op de lange termijn zou werken.

Uit de krant