Inloopbijeenkomst over HOV-haltes | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het onlangs vastgestelde tracédeel Eemnes-Laren.
Het onlangs vastgestelde tracédeel Eemnes-Laren. (Foto: Engele)

Inloopbijeenkomst over HOV-haltes

  Buurt / wijk

EEMNES/LAREN - De projectorganisatie HOV in 't Gooi organiseert op woensdag 26 september tussen 19.00 en 21.00 uur een inloopbijeenkomst over de inpassing van de beide HOV-haltes nabij de oprit A27 richting Hilversum aan de zijde van de Gooiergracht.

De bijeenkomst is bedoeld voor aanwonenden en belanghebbenden uit Eemnes en Laren en vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Zuidersingel. Inwoners mogen meepraten over de uiteindelijke invulling van de HOV-zones in Laren en Eemnes.

Voorlopig ontwerp
De afgelopen jaren zijn voor het inpassen van een HOV-busverbinding bij de A27 in omgeving Eemnes en Laren meerdere varianten onderzocht. Begin dit jaar heeft de gemeenteraad van Eemnes het definitieve tracé voor de busbaan in omgeving A27 Eemnes-Laren vastgesteld. Beide haltes bevinden zich op grondgebied van Eemnes bij de A27.
Burgemeester Roland van Benthem haalde toen opgelucht adem en was blij dat er aan zeven jaar discussie een einde was gekomen. Wethouder Niels Rood was ook blij en vertelde toen: "Een betere variant is er niet."
Op basis daarvan is nu een voorlopig ontwerp beschikbaar waar ook voorstellen voor de beide haltes, de carpoolplaats en de extra parkeervoorzieningen staan ingetekend. Dat ontwerp wordt nu voorgelegd.
Aan de hand van ontwerp- en detailtekeningen geven projectmedewerkers van HOV in 't Gooi en ingenieursbureau Movares tekst en uitleg bij de plannen.

De ingebrachte reacties op de tekeningen zijn waardevolle input voor het verder uitwerken van een definitief ontwerp. Die uitwerking wordt aan het van dit jaar verwacht.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>