In 2020 werd ook aan de Wakkerendijk gewerkt.
In 2020 werd ook aan de Wakkerendijk gewerkt. Foto: Albert van der Linden

Wakkerendijk deels afgesloten door onderzoekswerkzaamheden

Buurt & wijk

EEMNES - De provincie Utrecht verricht zaterdag 28 januari onderzoekswerkzaamheden op de Wakkerendijk ter hoogte van de op- en afrit van de A1 in Baarn, als voorbereiding op de aanleg van een nieuwe rotonde. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is een gedeelte van de weg tussen 05.00 en 22.00 uur afgesloten voor auto’s.

De werkzaamheden bestaan uit het uitvoeren van diverse geotechnische onderzoeken naar bijvoorbeeld het draagvermogen van de grond en de bodemeigenschappen. De provincie gebruikt de resultaten van deze onderzoeken om een uitvoeringsplan te maken voor de aanleg van een rotonde. 

Betere doorstroming

De aanleg van de rotonde Wakkerendijk (N221) maakt deel uit van het project Poort van Baarn dat voorziet in een betere verkeersveiligheid en een betere doorstroming op de N221 in het noordwestelijke deel van Baarn. “Het project Poort van Baarn verkeert nog in de studiefase en bestaat uit een aantal samenhangende wegaanpassingen op diverse locaties”, meldt de provincie Utrecht, die in dit project nauw samenwerkt met onder andere de gemeente Eemnes.

“De studie over de aanpak van het huidige T-kruispunt Wakkerendijk is als eerste afgerond, waarbij een rotonde de beste oplossing bleek om de zichtbaarheid en de veiligheid op het kruispunt te verbeteren. Omdat er geen directe aansluiting is met de andere onderdelen van het project, kan de rotonde vooruitlopend worden aangelegd. Voorafgaand aan de aanleg van de rotonde moeten er nog diverse vergunningen worden aangevraagd en er moeten kabels en leidingen worden verlegd. Afhankelijk van de voortgang hiervan kan de provincie de rotonde in het najaar van 2023 of in het voorjaar van 2024 aanleggen.”

Wegafsluiting

Tijdens de onderzoeken op 28 januari is de Wakkerendijk afgesloten tussen de rotonde Amsterdamsestraatweg en de kruising Eikenlaan-Anna-Louwenweg. Ook de op- en afritten van de A1 zijn afgesloten ter hoogte van de Wakkerendijk. Het verkeer wordt met borden omgeleid, volgens de ingetekende routes op het omleidingskaartje en verkeersregelaas. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van het fietspad.

Als de werkzaamheden door onvoorziene omstandigheden niet op zaterdag 28 januari plaatsvinden, wijkt de aannemer uit naar zaterdag 4 februari.

Uit de krant