Afbeelding
Foto: Kastermans

Wethouder Reijn onthult insectenhotel Ruijtershof

Buurt & wijk

EEMNES - Wethouder Theo Reijn onthulde afgelopen woensdag een insectenhotel aan de Hoogeboomstraat. Dit deed hij samen met de bewoners van woonwijk Ruijtershof en de trotse makers van het hotel; medewerkers van Sherpa en mensen met een beperking. Het insectenhotel draagt bij aan de biodiversiteit en het ‘Groene Bijenlint Eemnes’.

Het insectenhotel sluit de inrichting van het centrale plantsoen van Ruijtershof af. De beplanting is in overleg met omringende bewoners gekozen en trekt vlinders, bijen en insecten aan, waar weer vogels en méér insecteneters op afkomen. De aanwezige kinderen kregen een ‘honinglepel’ om te proeven van het goede werk van de bijen.

Project

Ruijtershof is onderdeel van de Zuidpolder, die aan de rand van Eemnes en tegen Laren en Blaricum ligt. Het is het poldergebied ten zuiden van de bestaande bebouwing, tussen de A27 en de Wakkerendijk. Op deze plek komen ruim vijfhonderd woningen, die gefaseerd worden gerealiseerd

Zuidpolder is een samenwerking tussen de gemeente Eemnes en woningontwikkelaars Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. en Heijmans Huizen. Op zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over Zuidpolder en de wijze waarop het wordt ontwikkeld.

Uit de krant