De teststraat staat nog enkele dagen op het Arenapark.
De teststraat staat nog enkele dagen op het Arenapark. Archieffoto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

GGD-teststraat in Hilversum verhuist van Arenapark naar Havenkwartier

Coronavirus

REGIO - De coronateststraat van de GGD Gooi en Vechtstreek in Hilversum staat komende woensdag voor het laatst op het Arenapark. Vanaf donderdag kunnen mensen die zich willen laten testen terecht op de Verlengde Zuiderloswal.

Op dit terrein, waar de vaccinatielocatie zich al bevindt, wordt geheel los van het vaccineren een nieuwe teststraat ingericht. Mensen met coronaklachten kunnen hier vanaf 11 november op afspraak terecht voor een coronatest. De nieuwe teststraat aan de Verlengde Zuiderloswal is géén zogenaamde ‘drive-through’, maar bestaat uit portacabins. Dat maakt het voor het personeel en bezoekers tijdens de komende wintermaanden iets meer aangenaam om er te verblijven. 

Daarnaast, aldus woordvoerder Jakolien Schreijenberg, is het praktisch dat de teststraat en vaccinatielocatie naast elkaar staan. Zij benadrukt daarbij wel dat bezoekers die zich willen laten testen of vaccineren niet met elkaar in aanraking komen. Voor beide locaties is een aparte ingang. 

Bezoekers van de teststraat parkeren hun auto (of fiets) op het parkeerterrein naast de portacabins, waarna zij naar binnenlopen voor de test. De verkeersregelaar wijst een parkeerplek aan zo dicht mogelijk bij de testlocatie. De nieuwe testlocatie aan de Verlengde Zuiderloswal is indien nodig uit te breiden naar 1.102 testen per dag. 

Teststraat Huizen
De teststraat in Huizen wordt ook omgebouwd van een drive-through naar portacabins. De teststraat is daarom in de week van 15 november een dag(deel) gesloten. De testen van Huizen worden dan overgenomen door Hilversum. De testlocatie in Huizen is, indien nodig, uit te breiden naar 638 testen per dag.

De teststraten van GGD Gooi en Vechtstreek kunnen alleen bezocht worden op afspraak. Mensen met klachten maken een afspraak via coronatest.nl of via het landelijke nummer 0800-1202. Beide testlocaties zijn zeven dagen in de week geopend tussen 8.30 en 16.30 uur.

Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 20 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant