Foto: Krista van der Niet

Kopstukken bij optredens café Staal

  Cultureel

EEMNES - De organisatie van de winteroptredens bij café-theater Staal heeft kopstukken weten te strikken. Naast Hadewich Minis komen onder anderen ook Hermine Deurloo, Mylou Frencken, Roos Rebergen, André Manuel en Jaap Dros.

Organisator Gerard Wortel is er voor het zestiende achtereenvolgende jaar in geslaagd een gevarieerd en vooral kwalitatief hoogstaand programma samen te stellen.

Hermine Deurloo zal als een ware opvolgster van de onvolprezen Toots Thielemans met haar chromatische mondharmonica, samen met de gitaristen Reijer Zwart en Anne Soldaat, op 27 januari het spits afbijten. Eveneens op 27 januari zullen na de pauze Mylou Frencken en Pieter Tiddens optreden met liedjes uit de kleinkunstvoorstelling 'Omdat ik je zoveel haat'.

Op 24 februari treedt Roos Rebergen, beter bekend als ROOSBEEF, op met haar prachtige kleine Nederlandstalige liedjes. Na de pauze duikt André Manuel met zijn solovoorstelling in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed.
Op 31 maart de bezongen gedichten van J.C.Bloem door zanger en gitarist Jaap Dros en saxofonist Jan Kühne. Na de pauze een waardige afsluiting van de concertenreeks door alleskunner Hadewich Minis met prachtige liedjes uit haar veelgeprezen voorstelling 'Minis plus'. "Al bij al een totaalprogramma waar menig Nederlands theater jaloers op zou kunnen zijn", zegt Wortel.
De programma's beginnen om 13.00 uur. De kaartverkoop (15 euro p/st) start 15 december via gerardwortel@ziggo.nl.

Meer berichten