De Lindenhoeve blijft nog even gesloten, maar er wordt wel gewerkt bij de Historische Kring Laren.
De Lindenhoeve blijft nog even gesloten, maar er wordt wel gewerkt bij de Historische Kring Laren.

Lindenhoeve blijft dicht tot 1 september

  Cultureel

LAREN - Het bestuur van de Historische Kring Laren heeft besloten de Lindenhoeve tot 1 september 2020 gesloten te houden. Normaal is de locatie aan de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat 29 geopend op zaterdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur,  

"Hoewel de coronamaatregelen voor diverse instellingen versoepeld worden, vindt het bestuur het risico voor bezoekers nog te groot. Het belangrijkste van de zaterdagmiddagen is toch juist de informele en gezellige sfeer waarin van gedachten kan worden gewisseld over de geschiedenis van Laren. Maar op minimaal 1,5 meter afstand niet bij maar uit elkaar komen is in tegenspraak met wat er beoogd wordt", laat de historische kring weten.

Niet stil zitten
"Dit wil niet zeggen dat we stil zitten. De vrijwilligers van het archief doen hun werk met inachtneming van de 1,5 meter-maatregel. Dat betekent dat vragen over historische onderwerpen gewoon gesteld kunnen worden via e-mail info@historischekringlaren.nl of telefonisch via 035 629 49 45."

"De redactie van het Kwartaalbericht, die veel positieve reacties kreeg op nummer 152, speciaal gewijd aan de Tweede Wereldoorlog, is al weer druk bezig met nummer 153. Dat nummer zal voor een groot deel gaan over het veertigjarig bestaan van Historische Kring Laren. Het verschijnt half augustus."

Boek
"Verder wordt er hard gewerkt aan het boek ‘Laren van weleer’, waarin dertien taferelen worden beschreven van het kunstwerk dat aan de zijgevel van de Larense Albert Heijn heeft gehangen. Het is in restauratie en wordt herplaatst bij het Hertenkamp, nadat de coronacrisis voorbij is. Gelijktijdig zal ook het boek verschijnen."

Meer berichten