<p>De kindergroep van Deo et Arti kan nu eindelijk de voorstelling laten zien.</p>

De kindergroep van Deo et Arti kan nu eindelijk de voorstelling laten zien.

(Foto: Inge van Mondfrans.)

Kindergroep Deo et Arti speelt in het Goois Openluchttheater

  Cultureel

EEMNES - De kindergroep van Deo et Arti stond afgelopen mei al te trappelen om De Keizer in het Nieuw te spelen maar corona gooide roet in het eten. Dat kon niet doorgaan, maar nu is er een mogelijkheid gevonden om deze voorstelling toch kunnen opvoeren en wel in het Goois Openluchttheater in Eemnes aan de Heidelaan naast nummer 14.

“Hier kunnen de coronamaatregelen worden gewaarborgd”, laat Deo et Arti weten. De voorstelling is op 5 september om 13.30 uur. “Mensen kunnen zelf een vuilniszak, picknickkleed of kussens meenemen. En vergeet de paraplu niet als er kans is op een druppel regen.”

Voorstelling
De vrolijke, grappige voorstelling is geschreven door Cees van Broekhoven en gebaseerd op het bekende sprookje De nieuwe kleren van de keizer en is geschikt voor jong en oud. De regie is in handen van Inge van Mondfrans.

Een groep kinderen heeft van de leraar de opdracht gekregen een toneelstukje op te voeren voor de onderbouw van de school. Ze besluiten om het sprookje De nieuwe kleren van de keizer te gaan spelen, waarin een ijdele en pronkzieke keizer letterlijk te kijk wordt gezet door twee kleermakers.

Zij overtuigen de keizer dat zij iets kunnen maken dat alleen door echte voorname mensen te zien zal zijn. Bang voor zijn woede-uitbarstingen, prijzen zijn minister en hofdames de nieuwe kleren de hemel in en loven zijn uitstekende smaak. Zodoende besluit de keizer zich te vertonen aan het hele volk.

Reserveren
Het stuk wordt gespeeld door: Roos Verweij, Gijs de Leeuw, Andrea de Leeuw, Eva-Lotte Walraven, Gies Hilhorst, Stephanie Rigter, Dana Pouw, Tehlia Koster, Floor Bakker en Tijmen Majoor. Reserveren via www.deoetarti.nl of telefonisch via 06-43866771. De entree is € 6,00. Bij slecht weer wordt de voorstelling afgelast.

Meer berichten