<p>Burgemeester Nanning Mol geeft het startschot van de wervingscampagne &#39;Join the band, Durf jij&#39;.</p>

Burgemeester Nanning Mol geeft het startschot van de wervingscampagne 'Join the band, Durf jij'.

(Foto: Bob Awick)

Drum- & Showband MCC start wervingscampagne

  Cultureel

LAREN - Drum- & Showband MCC uit Laren start vandaag met de wervingscampagne ‘Join the band, Durf jij’. Twee weken lang kom je de slogan overal tegen. “MCC is een club met een geweldig, rijk en succesvol verleden”, aldus voorzitter Mark Limburg. “Maar met deze campagne richten we ons op de toekomst.”

“Burgemeester Nanning Mol is blij met de wervingscampagne en ondersteunt MCC daarin van harte. Hij hecht veel waarde aan het verengingsleven in Laren en onderkent het belang ervan. Een vereniging kan echter niet zonder leden. Hij was dan ook direct bereid om het startschot voor de wervingscampagne te geven bij het Brinkhuis, een historische plek welke nauw verbonden is met de grondleggers van MCC.”

Ambitie
De ambitie van MCC is om binnen een paar jaar weer met de subtop van Nederland te mogen strijden op concoursen. “MCC heeft daarvoor een geweldig instructieteam neergezet. De A-band heeft Roel van Raaij als muzikaal leider mogen verwelkomen. Roel heeft al heel wat successen behaald met meerdere muziekverenigingen, is afgestudeerd aan het conservatorium en is voorzitter van de Nederlandse bond van orkestdirigenten.”

Eindverantwoordelijk voor het slagwerk bij MCC is Xander van der Ploeg. “Ook Xander is een bekend en zeer gewaardeerd instructeur bij onder andere DVS Katwijk, de Floraband Rijnsburg en hij richtte Trommelgroep West-Nederland op.” Christian de Jongh en Karel van Kampen zijn verantwoordelijk voor de muziekopleidingen van MCC.

Plezier
Eén van de belangrijkste doelen is door middel van het vergroten van de theoretische kennis, het volgen van masterclasses, clinics en bijlessen, het niveau van muzikaliteit op te schalen. “De ervaring leert dat kwaliteit en succes een goede basis is voor plezier in verenigingen als MCC.”

Vanaf 2020 gaat de A-Band van MCC definitief de saxofoons verwelkomen. “Naast de bestaande instrumentale invulling, is het instructieteam ervan overtuigd dat de saxofoon een enorme meerwaarde gaat leveren in de sound en mogelijkheden binnen ons muzikale genre.”

Saxofoon
Als je naar het verleden van MCC kijkt heeft de band zich al een aantal keer aangepast aan de wensen van dat moment. “Nu is het wederom tijd om ons aan te passen. De saxofoon is een instrument dat vooral geliefd is bij jeugdige  - aspirant - muzikanten. We hopen dat we snel een aantal nieuwe leden kunnen overtuigen om dit prachtige instrument bij MCC te gaan bespelen. Ook als je al saxofoon les hebt op de muziekschool, is MCC misschien wel de volgende stap in je carrière.”

Drum- & Showband MCC is op zoek naar enthousiaste muzikanten die het aandurven om op te treden op straat. De vaste repetitieavond is op maandagavond in het Muziekcentrum Schering & Inslag in Laren. Belangstellenden worden uitgenodigd om gezellig langs te komen, de sfeer te proeven en te luisteren naar wat er wordt gespeeld.

Wie meer informatie wil kan een berichtje sturen naar info@mcclaren.nl of kijken op website www.mcclaren.nl.

De komende weken is deze slogan overal te zien.

Meer berichten