<p>De ondertekening van de realisatieovereenkomst in een van de tuinzalen van het museum.</p>

De ondertekening van de realisatieovereenkomst in een van de tuinzalen van het museum.

(Foto's: Singer Laren)

Singer museum weer open en Nardinc vleugel stapje dichterbij

  Cultureel

LAREN - Het museum van Singer Laren is vanaf vandaag weer open. Tijdens de weken dat het gesloten was, is er niet stilgezeten. Er is een nieuwe tentoonstelling van Geertje van de Kamp ingericht. Daarnaast werd maandag 16 november de realisatieovereenkomst voor de bouw van de Nardinc vleugel getekend.

In 2018 ontving Singer Laren de privé-collectie van Els en Jaap Blokker-Verwer: de Collectie Nardinc. Om het publiek permanent van de collectie te kunnen laten genieten, stelt Els Blokker Singer Laren in de gelegenheid om het museum uit te breiden met een aantal nieuwe museumzalen in de nog te bouwen Nardinc vleugel.

Het streven is de Nardinc vleugel in het voorjaar 2022 te openen voor het publiek. Met dank aan vele donaties worden ook de bestaande tuinzalen meegenomen als onderdeel van deze verbouwing.

Tekst gaat verder na de afbeelding

Het werk van Herman van Veen heeft plaats gemaakt voor een tentoonstelling van werken van Geertje van de Kamp: winnaar van de Van Vlissingen Art Foundation Grant 2020. De Van Vlissingen Art Foundation stelt jaarlijks een kunstenaar in de gelegenheid een reis te maken om inspiratie voor nieuw werk op te doen. Van het werk wordt een boek en een tentoonstelling gemaakt.

Dit jaar is beeldend kunstenaar Geertje van de Kamp (1986) geselecteerd. Gefascineerd door origami, reisde zij vorig jaar voor inspiratie af naar Japan om zich te laten inspireren door verrassende Japanse architectuur, de bevolking en de natuur. De tentoonstelling is te zien vanaf vandaag tot en met zondag 10 januari in een van de tuinzalen van Singer Laren.

Tekst gaat verder na de afbeelding

Geertje van de Kamp, Shide #1, acrylverf op acrylglas, 70x45cm, 2020

Van muizentrappetjes tot origami: gevouwen papier vormt een belangrijke inspiratiebron voor Geertje van de Kamp. Toch komt er geen papier te pas aan haar intrigerende kunstwerken die bestaan uit twee (gedeeltelijk) beschilderde glasplaten.

De schildering klapt als het ware over van de voorste op de achterste plaat; het vouwwerk wordt daarbij door de ogen en hersenen verricht. Met behulp van schaduwen, licht en reflecties laat Geertje zien hoe betrekkelijk het verschil is tussen ruimtelijkheid en platheid, en tussen abstractie en figuratie.

Reis
Geertje van de Kamp in Japan, geschreven door Maarten Buser, gaat uitgebreid in op de reis en de indrukken die Geertje opdeed, maar ook op haar ontwikkeling daarvoor en daarna. Welke inspiratie putte ze uit haar confrontatie met een visuele prikkelexplosie én uit de rustgevende logica van origami? Het is verkrijgbaar in de Singer Shop.

Wie deze of een van de andere tentoonstellingen wil bezoeken, moet wel van te voren een kaartje met een tijdslot reserveren. Dit kan via singerlaren.nl. Het Singer café blijft gesloten, maar bezoekers zijn wel welkom voor een lekkere kop koffie, broodjes en zoete lekkernijen to go.

Geertje van de Kamp, Double cicada #1, acrylverf op acrylglas, 80x60cm, 2020 

Meer berichten