Carminis Consort.
Carminis Consort. Foto: Carminis Consort

Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’

Cultureel

LAREN - Vanwege de coronalockdown kon vorig jaar december het optreden van het Carminis Consort in de Johanneskerk helaas niet doorgaan. Op dinsdag 23 augustus zal zoals het er nu uitziet, dit interessante concert met muziek uit de vroegbarok en de barok, zeker doorgaan.

Het Carminis Consort legt zich met name toe op vocale soli en duetten met een repertoire omdat dat dat naar hun mening te weinig op concerten te beluisteren valt en meer aandacht verdient. Kenmerkend voor dit ensemble is niet alleen het feit dat in de kernbezetting gewerkt kan worden met een hoge sopraan en een mezzosopraan maar ook dat er een gevarieerde continuo-bezetting is. Dit concert wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Laren-Eemnes (PGLE), de stichting Vrienden van de Larense Beiaard en de Vriendenstichting Johanneskerk500.

Op het progamma
Deze avond zijn vier werken te beluisteren van Claudio Monteverdi waaronder het prachtige Cantate Domino. Maar ook werken van Lucrezia Orsini Vizana, Pietro Lappi, Alessandro Grandi, Lodovico Roncalli, de Aria detto balletto van Girolamo Frescobaldi, Paolo Lorenzani en Maria Xaveria Peruchona zijn er te bewonderen.

Handig om te weten
Het concert is op dinsdag 23 augustus om 20.00 uur in de Johanneskerk aan de Naarderstraat in Laren. Bij binnenkomst wordt het publiek ontvangen met koffie of thee. De toegang is gratis en na afloop is er een collecte bij de uitgang. Aanmelden is niet nodig maar wees op tijd want vol is vol.

!
Afbeelding
Gijs van Hall deel 2 Bol an 23 uur geleden
Afbeelding
PvdA Eemnes roept College op tot leiderschap en daadkracht Politiek 30 sep, 07:24
Afbeelding
BEL-Art toont de natuur van de Erfgooiers Cultureel 29 sep, 16:19
Afbeelding
Expositie Winnende Penselen Cultureel 29 sep, 14:34
Afbeelding
Deo et Arti brengt afwisselende Eenakteravond Cultureel 29 sep, 08:05
Afbeelding
Rouwcafé in het Brinkhuis Mensen 28 sep, 14:27
Afbeelding
Rondje Flevoland voor Oekraïense kinderen in Eemnes Algemeen 28 sep, 11:20

Uit de krant