Het boek werd overhandigd door Patrick en Patricia van Veldhuizen.
Het boek werd overhandigd door Patrick en Patricia van Veldhuizen. Foto: Historische Kring Laren

Burgemeester Mol neemt eerste geschiedenis-album in ontvangst

Cultureel

LAREN - Burgemeester Nanning Mol heeft donderdag 19 januari in de Lindenhoeve het eerste exemplaar van het boek ‘Laren, een plaatje van een dorp!’ in ontvangst genomen uit handen van Patrick en Patricia van Veldhuizen. Het boek is een samenwerking tussen de lokale Jumbo supermarkt en de Historische Kring Laren (HKL).

In het boek kunnen 216 stickerfoto’s worden geplakt, die worden verstrekt bij het doen van boodschappen in Laarder Jumbo. Het boek is vanaf maandag 23 januari gratis te verkrijgen bij de supermarkt. 

“Veel franchisenemers van supermarkten, ook andere dan Jumbo, laten dergelijke albums maken”, vertelt de Historische Kring. “De HKL had tijdens het samenstellen van het boek voorbeelden gehaald uit uiteenlopende plaatsen als Loosdrecht, Huizen, Hasselt, Surhuisterveen, Veendam, Dronten en Oldenzaal.”

Keuzes maken

Burgemeester Nanning Mol loofde het echtpaar Van Veldhuizen, eigenaren van de lokale Jumbo, voor het initiatief om de HKL te vragen een album te maken over de geschiedenis van Laren. Hij noemde het resultaat “geweldig”. 

Na de plechtigheid, waarbij HKL-vrijwilligers waren uitgenodigd, toonde Gerard Morsink, medesamensteller van het album, de mooiste foto’s uit het archief van de HKL. Hij liet zien hoe lastig het was keuzes te maken uit de 7000 plaatjes.

Uit de krant