Wethouder Theo Reijn van Eemnes (l) en Robert Blonk, projectleider BAM Infra met de cheque.
Wethouder Theo Reijn van Eemnes (l) en Robert Blonk, projectleider BAM Infra met de cheque. Foto: Gemeente Eemnes

Goed rijgedrag beloond: digitale spaarpot langs Verlegde Laarderweg levert 3.607 euro op

Maatschappelijk

EEMNES/LAREN - Langs de Verlegde Laarderweg tussen Eemnes en Laren stond vier weken lang een snelheidsmeter met een tijdelijke snelheidslimiet van 30 kilometer per uur. Goed weggedrag werd beloond: als automobilisten met de juiste snelheid langs de wegwerkzaamheden reden, ging er geld in een digitale spaarpot. In totaal is er op deze manier 3.607 euro gespaard. Het bedrag wordt gedoneerd aan de Hersenstichting. 

De Verlegde Laarderweg is normaal gesproken een 60 kilometer weg. “Er wordt door BAM Infra op en langs de weg volop gewerkt. Zowel voor de wegwerkers als de weggebruikers is veiligheid van groot belang”, zegt wethouder Theo Reijn. “Daarom geldt nu een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur. Met een speciale snelheidsmeter stimuleerden we weggebruikers op een positieve manier om zich aan de verlaagde snelheid te houden. Ik heb de symbolische cheque namens gemeente Eemnes in ontvangst genomen. De inwoners hebben gekozen voor de Hersenstichting en wij zorgen ervoor dat het geld bij de stichting terecht komt.”

Snelle bus en verlost van files 

“Met de maatregelen, die nu worden uitgevoerd, moeten we straks verlost zijn van de dagelijkse files op de afslag van de A27”, aldus Reijn. “Bij de Verlegde Laarderweg worden ook HOV-bushaltes aangelegd. Vanaf medio juli krijgt Eemnes een snelle busverbindingen met Hilversum, Blaricum, Huizen, Utrecht en Amsterdam.”

Uit de krant