Senioren kunnen tijdens een fietstraining.
Senioren kunnen tijdens een fietstraining. Foto: Gemeente Eemnes

Fietstraining voor senioren 65+ uit Eemnes

Mensen

EEMNES - Fietsen is leuk en gezond. Als oudere fietser zijn 65-plussers wel kwetsbaarder in het verkeer. Daarom organiseert de gemeente Eemnes op dinsdag 4 september een gratis fietstraining voor 65-plussers. Aanmelden voor 21 augustus. Er is plek voor 35 deelnemers. Vol=Vol.

De deelnemers leren wat zij zelf kunnen doen om nog lang en prettig op de fiets te zitten. Zo wordt het verkeersinzicht getest en verbeterd en oefenen de deelnemers hun reactiesnelheid en evenwicht. Veilig fietsen op een e-bike komt aan bod. Een beweegdocente geeft 'fietsgymnastiek'. Enkele lastige verkeerssituaties in Eemnes worden verkend. En een fietsenmaker uit Eemnes controleert uw fiets gratis.

Op 4 september zijn de deelnemers welkom vanaf 09.00 uur. Een lunch is inbegrepen. Het programma duurt tot 16.00 uur. Aanmelden bij fietsschool@fietsersbond.nl o.v.v.: 'aanmelden fietsinformatiedag Eemnes 4 september'. Vermeld naam, adres, telefoonnummer, leeftijd en het soort fiets (gewone of e-bike). De deelnemer dient een WA-verkering te hebben. Deelname is op eigen risico.

Uit de krant