Wendy:
Wendy: "Ik ben in contact gekomen met mijn liefde voor dieren." Foto's: Albert van der Linden

Wendy Kuit (53) uit Laren voelt een ongelooflijke liefde voor mens en dier

Mensen

LAREN - Een onverwacht muzikaal tafereeltje in de polder van Eemnes toverde bij voorbijgangers een glimlach om de mond. De uitvoerster genoot."Ik wilde iets terug doen voor de dieren", legt Wendy Kuit (53) uit Laren haar impulsieve actie uit.

"Door de extreme hitte en droogte hebben de dieren de afgelopen tijd zoveel te verduren gehad. Ik vond het schokkend om te zien. De dieren hebben daar écht staan overleven."

Op een zondagmorgen toog ze met haar gitaar naar de polder om muziek te spelen voor de koeien en de schapen. "Het was een prachtige ochtend en ik moest toch oefenen", zegt de holistisch therapeute en lifestylecoach. "Rond acht uur had ik eerst vogelvoer uitgestrooid op de Brink, want ook de vogels hebben het moeilijk. Vervolgens heb ik mijn gitaar gepakt, ben ik in de auto gestapt en naar een stiltegebied in de polder gereden."

Boegeroep
In een zijstraat van de Meentweg parkeerde ze haar auto en benaderde ze de dieren. Bij het horen van de eerste akkoorden ("snaar voor snaar") schrokken de dieren zich wezenloos, maar van het spelen van C- en D-klanken werden ze heel rustig. Kuit speelde eerst een nummer van Adèle ('Make You Feel My Love') en later van The Beatles ('Let it be'). "Als ik het nummer uitspeelde, gingen de koeien liggen en loeien. Dat kwam uit hun tenen. Ik heb overigens geen idee of dat applaus of boegeroep was. De schaapjes begonnen helemaal te springen en toen ik stopte begonnen ze te mekkeren als van 'we want more'", lacht de Larense die zich wel afvroeg: "Wen, wat sta je hier te doen?!".

Lees verder in de digitale editie

De Larense speelt voor koeien in de wei.

Uit de krant