Feestelijke aftrap van 90-jarig bestaan Scouting Raboes | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Spelletjes in het bos; typisch voor scouting.
Spelletjes in het bos; typisch voor scouting. (Foto: Joris Klaui)

Feestelijke aftrap van 90-jarig bestaan Scouting Raboes

  Mensen

LAREN - Alweer 90 jaar bestaat Scouting Raboes in Laren. Het jubileumjaar werd afgelopen zaterdag bij de start van het nieuwe seizoen feestelijk afgetrapt met een taartje, historische spelletjes voor de leden en na afloop een borrel voor alle Raboessers.

Raboes gaat ook met haar tijd mee. Zo hebben ze eigentijdse kleding en wordt de jeugd betrokken bij het programma. Ook kiezen veel mensen voor scouting zodat de kinderen veel buiten zijn en niet op de computer zitten.
Uiteraard zijn ook oude scoutingtradities overeind gebleven. "Neem het bouwen van een kampvuur, navigatietechnieken, een goede daad verrichten en het stimuleren van samenwerking. Het is iedere week weer leuk, leerzaam en vooral uitdagend."

Dat scouting ook na negentig jaar nog volop levendig is in Laren en omgeving blijkt wel uit het feit dat hier in de omgeving zeker 25 verenigingen actief zijn. "En daarvan is Raboes natuurlijk de leukste scoutingvereniging", grapt de voorzitter. "Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie in Nederland. We hebben meer leden dan de voetbalclubs en hockeyverenigingen. Niet veel mensen verwachten dat en dat komt wellicht omdat de verenigingen veel op zichzelf zijn."

Toch probeert Raboes, met name de laatste jaren, om juist erg zichtbaar te zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld open dagen, doen ze mee aan touwtrekken bij de kermis in Blaricum, staan ze op de InMarkt in Laren en leveren ze ieder jaar hun bijdrage aan dodenherdenking. "We hechten veel aan onze binding met het dorp en werken hard aan onze naamsbekendheid."

Groei
En dat laatste heeft haar vruchten afgeworpen. Raboes is de afgelopen jaren flink gegroeid. Daarom is men ook hard op zoek naar extra handjes in de vorm van vrijwilligers.

De leiding over de diverse groepen is in handen van de speltak van 18-plussers, de zogenoemde Stam. Dit jaar viert ook de Stam haar 45ste levensjaar. "We zien elkaar iedere zaterdag en zijn een echte vriendengroep", haalde Merel Kiezer aan. Ze vertelde grappige anekdotes, waarna de champagne werd geopend.
De vereniging heeft ook veel vrienden en donateurs. Ook al deze oud-Raboessers kunnen het jubileumfeest meevieren op 13 april 2019. Dan wordt de grote reünie gehouden.

Interesse gewekt voor Scouting Raboes? Kijk op
www.scoutingraboes.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>