Sandra met haar moeder en stiefvader tijdens haar bezoek aan Griekenland.
Sandra met haar moeder en stiefvader tijdens haar bezoek aan Griekenland.

Sandra: 'Ik heb nooit haat gehad dat mijn moeder mij heeft weggegeven'

Mensen

EEMNES - "Het voelt als een warm bad", vertelt Sandra. Ze is net terug van een weekje Griekenland, waar ze nu zonder de camera's van het tv-programma 'Spoorloos' tijd heeft doorgebracht met haar nieuwe familie. "Het is de mooiste zomer van mijn leven. Deze ontmoeting na 57 jaar voelt qua onvoorwaardelijke liefde en warmte hetzelfde als met de mensen die ik al 57 jaar ken." Kamphuis voelt zich eindelijk thuis.

Op het dressoir pronkt nu ook een foto van Sandra's biologische moeder Rubina Vassilopoulou (77). De gelijkenis is bizar treffend. "Het eerste dat ik voelde was liefde. Ik heb ook nooit haat gehad dat mijn moeder mij heeft weggegeven", zegt Sandra.

Rubina was 19 jaar oud toen in een ziekenhuis haar dochter geboren werd. De baby werd direct na de geboorte afgestaan en een jaar later geadopteerd door Goos en Miep ("Ik had waanzinnig lieve adoptieouders"), die toen direct ook nog een drie maanden oud jongetje adopteerden. "We werden samen uit Griekenland gehaald. Mijn broer heeft geen behoefte aan zijn biologische ouders, maar steunt mij ontzettend. Echt heel lief."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant