Kinderen in Eemnes hoeven niet aan de zijlijn te staan als ouders sporten niet meer kunnen betalen.
Kinderen in Eemnes hoeven niet aan de zijlijn te staan als ouders sporten niet meer kunnen betalen. (Foto: Pixabay)

Campagne Jeugdfonds Sport & Cultuur provincie Utrecht

  Mensen

EEMNES - Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht is de campagne magikweermeedoen.nl gestart. De organisatie wil gezinnen in de provincie Utrecht laten weten dat ze er voor de kinderen en jongeren is voor wie sport en cultuur onbetaalbaar is. Leerkrachten, buurtsportcoaches, schuldhulpverleners en andere professionals kunnen een aanvraag voor een gezin doen. 

Ruim 272.000 kinderen groeien in Nederland op in armoede, dat zijn twee kinderen per schoolklas. Dit aantal zal door de crisis zeker nog stijgen. Als gevolg van de coronacrisis hebben steeds meer gezinnen namelijk te maken met geldzorgen.

Zijlijn
"Kinderen en jongeren die voor de crisis wekelijks naar een sportactiviteit gingen, staan wellicht volgend seizoen aan de zijlijn. Simpelweg omdat ouders het lesgeld of de contributie niet meer kunnen betalen", aldus het jeugdfonds.

"Door de coronacrisis groeien meer kinderen op in een gezin met geldzorgen. Maar kinderen mogen hier niet de dupe van zijn. Sport en cultuur zijn belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen."

Lesgeld
"Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht helpt. Zij betalen voor deze kinderen de contributie of het lesgeld voor sport en cultuur zoals voetbal, dansen, judo of muziek. Ken je een kind dat hulp nodig heeft? Of wil je helpen? Kijk voor meer informatie op magikweermeedoen.nl." Doneren kan ook via deze pagina.

Meer berichten