Carla de Vet had gisteren al haar onderscheiding ontvangen en kreeg vandaag bloemen van de gemeente.
Carla de Vet had gisteren al haar onderscheiding ontvangen en kreeg vandaag bloemen van de gemeente. (Foto's: Gemeente Eemnes)

Eemnessers krijgen versierselen koninklijke onderscheiding

  Mensen

EEMNES - De in april onderscheiden Carla de Vet en Everard Bakker zijn vandaag in het zonnetje gezet door burgemeester Roland van Benthem in het Huis van Eemnes. Hier kreeg Evert ook zijn 'lintje'. Carla heeft gisteren haar onderscheiding gekregen uit handen van Minister Anke Bijleveld.

Door de versoepeling van de coronamaatregelen kon de feestelijke uitreiking alsnog plaatsvinden. De heer Bakker en mevrouw De Vet zijn in april al op de hoogte gesteld dat ze een Koninklijke onderscheiding zouden ontvangen.

Vrijwilligerswerk
Carla werkt bij zorgorganisatie Amerpoort en is daarnaast sinds 2008 reservemilitair. Naast haar werk verricht mevrouw ze op allerlei manieren vrijwilligerswerk. Zij is bijvoorbeeld vrijwilliger bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging (KNV) EHBO, vrijwilliger bij de Historische Kring Eemnes en bestuurslid van de Stichting Friersdale-Eemnes. Tevens is zij landelijk contactpersoon Indiëveteranen.

Tekst gaat verder na de afbeelding

Everard Bakker met zijn koninklijke onderscheiding.

Everard werkt bij het Ministerie van Defensie. Naast zijn werk verricht hij verschillende vrijwillige activiteiten voor de veteranen, zoals het organiseren van de jaarlijkse herdenking van het bombardement Schaarsbergen in 1944.

Hij schrijft ook in memoriams over de veteranen van het, tijdens de WOII in Engeland opgerichte, 320 Squadron (Marineluchtvaartdienst) en was initiator van de bijeenkomst voor WOII veteranen van het VSQ (6)320 Squadron in Bronbeek.

Meer berichten