Alexander Henny kreeg vandaag zijn lintje opgespeld.
Alexander Henny kreeg vandaag zijn lintje opgespeld. (Foto: Foto's: Gemeente Laren)
foto's

Koninklijke onderscheidingen Laren uitgereikt

  Mensen

LAREN - Burgemeester Nanning Mol heeft vandaag de koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan Alexander Henny en Teun Koetsier. In april kregen zij al te horen dat hun deze eer te beurt viel, maar vanwege het coronavirus konden ze de bijbehorende versierselen pas vandaag krijgen.

De uitreiking vond plaats op 1,5 meer afstand in de tuin van het Brinkhuis en was een mooi feestelijk moment in aanwezigheid van familie en vrienden die verspreid in de tuin aan tafeltjes zaten.

Alexander Henny
Alexander Henny kreeg is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij hoeder is van het Montessori Universum. Hij is de achterkleinzoon van Maria Montessori en heeft de taak op zich genomen om de publicatie van de boeken van zijn overgrootmoeder nieuw leven in te blazen.

Daarom heeft de hij een uitgeverij opgericht. Vanwege de vele activiteiten ten behoeve van Montessori’s historische en actuele betekenis in het onderwijs, wereldwijd, is een Koninklijke onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau zeer verdiend. 

Tekst gaat verder onder de foto

Teun Koetsier met zijn koninklijke onderscheiding.

Teun Koetsier werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. In 2020 is het dertig jaar geleden dat hij de graad van Doctor in de Wiskunde behaalde. Hij is een centraal persoon binnen de wiskundige gemeenschap. Zelfs na zijn pensioen speelt hij op diverse manieren hierin nog een belangrijke rol. Ook zet Teun zich in als secretaris bij de Historische Kring Laren.

Meer berichten