<p>Vorig jaar leverde de actie in Eemnes ruim 140 voedselpakketten op.</p>

Vorig jaar leverde de actie in Eemnes ruim 140 voedselpakketten op.

(Archieffoto)

Dorcas Voedselactie dit jaar online

  Mensen

EEMNES - De Dorcas Voedselactie wordt dit jaar in aangepaste vorm gehouden. In plaats van een inzamelingsactie in de supermarkt, kunnen mensen 15 euro doneren voor een voedselpakket. De actie loop van 1 tot en met 8 november.

Vanwege het toenemend aantal corona-besmettingen in Nederland vindt de organisatie het niet veilig genoeg op producten in te zamelen in supermarkten en kerken. Voor het eerst in 25 jaar zal de organisatie in de landen zelf producten inkopen en daar verspreiden

Dorcas roept Eemnessers op om bij te dragen, zodat er landelijk 25.000 pakketten kunnen worden uitgedeeld aan de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. 

Voedzaam pakket
Voor 15 euro kan Dorcas een voedzaam pakket samen te stellen, inclusief handzeep. Mensen kunnen meedoen met de actie door een of meerdere voedselpakketten te doneren via www.dorcasvoedselactie.nl.

Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten de allerarmsten. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd.

Betrokken
Met de Dorcas Voedselactie snijdt het mes aan twee kanten. ‘Omdat wij om hen geven – altijd!’ is de boodschap van de actie dit jaar. Dorcas is er voor mensen in Oost-Europa als het koud is en als het allemaal niet meer gaat maar ook daarna blijft de organisatie betrokken.

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat 40 jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van de allerarmsten.

Trainingen
Dorcas helpt met het vinden van werk of het opstarten van een bedrijf. Zo biedt de organisatie bijvoorbeeld trainingen op het gebied van landbouw of stimuleert ze mensen om meer naar elkaar om te zien. Zo is de hulp van Dorcas straks niet meer nodig.

Meer berichten