Afbeelding
Foto: Pixabay

Drie maanden celstraf geëist voor ongeluk op A27 bij Eemnes

Mensen

EEMNES - Voor de rechtbank in Lelystad heeft de officier van justitie een celstraf van drie maanden en een rijverbod van drie jaar geëist tegen een 25-jarige man uit Almere. 

De man reed op 25 maart 2017 de vangrail in toen hij een vrachtwagen probeerde te ontwijken. Zijn auto was total loss. Hij zat op zijn telefoon te zoeken naar muziek vlak voor dat het ongeluk gebeurde. Ook had hij een veel te hoog alcoholpercentage in zijn bloed. De Almeerder kwam zelf niet opdagen tijdens het proces. Waardoor het bij verstek is behandeld.

Whiskey gedronken

De Almeerder had samen met zijn neef een leuke avond gehad, waarbij de whisky rijkelijk had gevloeid. Na een bloedanalyse bleek dat de bestuurder een alcohol percentage van 1,5 promille in zijn bloed had zitten. Zelf verklaarde hij drie whisky te hebben gedronken.

Wanneer hij op de weg naar huis op de A27 ter hoogte van Eemnes op zijn telefoon een nieuw muziekje probeert op te zetten, gaat het mis. Als hij weer omhoog kijkt, ziet hij ineens een vrachtwagen voor zich. Hij wijkt uit naar links en schampt daarbij de vangrail waarbij de accu uit de auto slingert. De auto die achter hem rijdt kan het ding niet ontwijken en krijgt de accu onder zijn auto.

Ernstige verwondingen

Zowel de bestuurder als zijn neef worden naar het ziekenhuis gebracht. De bijrijder heeft ernstige verwondingen opgelopen. Zijn borstbeen is gebroken, hij heeft een hersenschudding en een whiplash. Door het ongeval zit er bij de man een zenuw bekneld waardoor hij voortdurend pijn heeft. Het is nog maar de vraag of hij volledig hersteld. De Almeerder heeft een gebroken rugwervel en kan elf maanden niet werken.

Onvoorwaardelijke gevangenisstraf

De officier van justitie zegt tijdens haar requisitoir dat zij graag met de bestuurder had gesproken over hoe het allemaal is gegaan. Nu rest haar niets anders om hem een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen. Omdat het lang geduurd heeft voordat de zaak is behandeld eist ze drie maanden in plaats van de zeven die er volgens de richtlijnen voor staan. De man is nooit eerder met justitie in aanraking geweest.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Uit de krant