Afbeelding
Foto: Gemeente Laren

Kerktoren Johanneskerk kleurt groen

Mensen

LAREN - Van 3 tot en met 10 november is het de Week van de Pleegzorg. Het thema is dit jaar #GROENLICHT. De pleegzorgaanbieders laten hiermee zien dat een pleegouder voor een kind het licht op groen zet. Om aandacht te vragen voor het tekort aan pleegouders, kleurt de Johanneskerk in Laren groen als onderdeel van de landelijke campagne.

“Soms kan een kind tijdelijk niet meer bij de eigen ouders wonen”, legt de gemeente Laren uit. “Kinderen die op pleegzorg wachten staan in de startblokken, maar voor hen staat het licht nog op rood. Ook in Gooi en Vechtstreek is er een tekort aan pleegouders.” 

Wilt u meer weten over pleegzorg? Interesse om pleegouder te worden? Woensdag 10 november organiseren de pleegzorgaanbieders uit de regio Gooi en Vechtstreek gezamenlijk een online informatieavond. Op www.pleegoudergv.nl vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden. De deelnemende zorgaanbieders zijn Youké Pleegzorg, William Schrikker Gezinsvormen, Timon, Levvel, Versa Welzijn en het Leger des Heils.

Afbeelding

Uit de krant