De zelfgemaakte kabouters.
De zelfgemaakte kabouters. Foto's: Ineke Vaasen

Er is nog zoveel nodig voor Oekraïne. Help je mee?

Mensen

LAREN - Oekraïense vrouwen komen sinds kort op zondag, in het voormalige Rabobank-gebouw aan de Burgemeester van Nispenstraat, bij elkaar om engeltjes en kabouters te maken. Luliia Entsii en Anna Smolovyk uit Oekraïne hebben dit initiatief genomen.

Het doel is om met deze ‘montaki’, een lappenpop op zijn Oekraïns en nu als kabouters en engeltjes, te verkopen en zo geld in te zamelen voor generatoren om elektriciteit op te wekken ter versterking van militairen in Oekraïne. De opbrengsten worden ook gebruikt voor kerstcadeautjes voor kinderen die wees zijn geworden door deze vreselijke oorlog. Als je zelf een cadeautje wilt doneren voor de weeskinderen, dan kun je dit bij de bank inleveren. Iedere week gaat er een wagen met spullen naar deze kinderen.

Iedereen is welkom om op zondag van 10.00 tot 13.00 uur, of gewoon thuis, mee te helpen om deze ‘motanki’ te maken. De kabouters kosten 30 euro en de engeltjes 10 euro. Binnenkort worden deze zelfgemaakte artikelen ook te koop aangeboden op de Winter Village-kerstmarkt die plaatsvindt van vrijdag 9 tot en met zondag 11 december.

Uit de krant